Lån till kontantinsats

Vare sig du ska köpa en bostad eller ta ett billån som kräver en säkerhet måste du ha en kontantinsats. Ett bolån täcker högst 85 % av bostadens pris och billånet 80 % av vad bilen kostar, vilket innebär att du måste bekosta resten själv. Det kan du göra med dina sparpengar men om du inte har några kan du faktiskt låna till kontantinsatsen, exempelvis hos någon av de banker du hittar på banklåna.se.

Låna till bilens kontantinsats

Det enda alternativet om du behöver låna till bilens kontantinsats är att ta ett privatlån. Som du säkert känner till bryr sig bankerna sällan om vad du använder ditt privatlån till, därför är det alltså fullt möjligt ta ett privatlån för att bekosta det här. Du kan normalt låna upp till 350 000 kr om du har en tillräckligt god ekonomi, vilket alltså innebär att du kan köpa en bil för hela 1 750 000 kr och ändå ha råd med kontantinsatsen.

Låna till bostadens handpenning

Naturligtvis kan du även ta ett privatlån för att helt eller delvis bekosta handpenningen för bostaden, men tänk på att bostaden inte får kosta mer än drygt 2 300 000 om du inte har några sparpengar alls eftersom bolånet bara täcker 85 % av bostadens värde.

Det finns även något som brukar kallas för handpenningslån men ett sådant lån kan du inte lägga upp på 12 år som du kan göra med de flesta privatlån. Handpenningslånet är bara en tillfällig lösning för de som precis har köpt en ny bostad och inte har fått betalt eller sålt sin gamla bostad än. Detta lån måste nämligen betalas tillbaka så fort du flyttar in i din nya bostad, högst 6 månader efter du tog lånet. Om du behöver låna en längre tid måste du således ta ett vanligt privatlån för att bekosta din kontantinsats.

Bank Norwegian Banklån