Kreditkort

Det kan finnas situationer då det kan vara bättre att skaffa en kredit som är knuten ett kreditkort istället för att ta ett banklån. Det kanske är så att du till och från behöver låna en lite mindre summa pengar eller helt enkelt vill ha ett litet reservkapital att ta av i vissa situationer, till exempel när du är ute och reser. Då kan det vara vettigare att skaffa ett kreditkort istället för att ta ett banklån eftersom det i vissa fall kan ge dig flera fördelar:

  • Du slipper en vanlig avbetalningsplan. Du kan använda din kredit och sedan bara betala en mindre summa i amortering och ränta varje månad.
  • Räntefri kredit. Många kreditkort har en räntefri kredit på 30 – 60 dagar vilket innebär att du inte behöver betala någon ränta bara du sätter in pengarna du har använt innan tidsfristen gått ut.
  • Du kan utnyttja din kredit om och om igen så länge du inte har använt hela krediten.
  • Förmåner. Många kreditkort innehåller en reseförsäkring och ger dig rabatter på vissa varor och tjänster samt poäng som du kan handla produkter för.

Tänk bara på att det inte är lönsamt att ta en kredit och utnyttja hela krediten på en gång för att köpa heminredning, en bil eller något annat kostsamt eftersom kreditkortets ränta är betydligt högre än den ränta ett banklån har.

Bästa kreditkortet

Det bästa kreditkortet för semestern enligt oss på banklåna.se är ICA-bankens kreditkort, i alla fall när man använder sitt kreditkort utomlands. Det har nämligen inget valutapåslag och tar inga avgifter för uttag när du befinner dig utanför Sverige.

Bank Norwegian Banklån