Privatlån

Här på etalninganklåna.se hittar du både privatlån och lån med säkerhet. Om du ska köpa en bostad tar du alltid ett banklån med säkerhet och även många billån kräver en säkerhet. Och vad ett privatlån är för något och vad det används till får du veta nu.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett banklån för privatpersoner som inte kräver någon säkerhet och som används för konsumtion. Ett privatlån är egentligen samma sak som ett blancolån, men idag är det vanligare att man kallar denna typ av banklån för privatlån.

Ett privatlån används alltså för konsumtion av varor och tjänster och inte för investeringar och penningplaceringar, men trots det får du i praktiken använda ett privatlån till precis vad du vill. Om du vill ta ett privatlån för att placera dem i aktier eller använda dem för valuta handel så är det fritt fram att göra det eftersom det är få långivare som kräver att du redovisar vad du har köpt för lånet.

Vi på banklåna.se rekommenderar emellertid att du använder pengarna till konsumtion och inget annat. Om du använder privatlånet för till exempel penningplaceringar finns det alltid en risk för att du förlorar pengar och om du gör det måste du ju ändå fortsätta att betala tillbaka på ditt lån och det är inget vidare. Nej, om du ska ta ett privatlån ska du göra det för att köpa saker som hobbyprylar, hemelektronik, resor, inredning och annat trevligt som förgyller livet.

Lånebelopp och avbetalning

Ett privatlån kan vara på allt ifrån 10 000 kr upp till 350 000 kr som du betalar av på 1 – 12 år. Hur mycket du får låna beror på hur mycket du tjänar, hur höga utgifter du har och hur stora skulder du har. I normala fall måste du tjäna minst 100 000 – 150 000 kr/år för att få ta ett privatlån, men ju mer du tjänar desto mer kan du få låna, såvida du inte redan har stora skulder eller höga utgifter.

Avbetalningstiden brukar vara mycket flexibel, men om du inte tjänar så mycket brukar långivaren inte godkänna för korta återbetalningstider. Du betalar oftast tillbaka på ett privatlån månadsvis via autogiro.

Lånekrav

– Du måste vara minst 18 år gammal.

– Du måste tjäna minst 100 000 – 150 000 kr/år.

– Du får inte har några skulder hos kronofogden, men vissa långivare tillåter betalningsanmärkningar. Läs mer om lån med betalningsanmärkning på Smslånadirekt.se.

– Du måste vara skriven i Sverige och inneha ett svenskt bankkonto.

Bank Norwegian Banklån